Stichting Vegas Strings heeft een culturele ANBI status. 
 

Als particulier stelt onze culturele ANBI status u in staat om uw gift 1.25 keer af te trekken van uw inkomstenbelasting. Wilt u ons steunen als onderneming onder vennootschapsbelasting dan kunt u de gift zelfs tot 1.5 keer van uw omzetbelasting aftrekken. Lees hier meer over de details.

Met het oprichten van de stichting is ook de behoefte aan een ANBI-status ontstaan. Wij willen ons met deze status gaan onderscheiden in de richting naar jonge musici. In een steeds schraler wordend muziek-landschap wordt het voor jeugdige musici daarmee ook moeilijker om ervaring op te doen in de uitvoeringspraktijk. Wij geven hen de kans om die ervaring bij ons te komen opdoen in het mee-repeteren en spelen op onze concerten. 

We verheugen ons als stichting Vegas Strings, ons blijvend in te zetten op cultuurgebied en u in het komende seizoen daarbij weer te mogen begroeten.

Voorwoord van de voorzitter

Op 11 oktober is Vegas Strings Orchestra een stichting geworden onder de naam stichting Vegas Strings.

Met de steeds duidelijker wordende vraag naar concerten van de Vegas Strings werd het ook steeds duidelijker dat de organisatie in een goede structuur geplaatst moest worden.

Met de start op 14 januari van ons eerste concert van het jaar zijn we direct goed van start gegaan. We hadden ons voorgenomen in 2017 om meer concerten te willen geven en dit zelf te gaan organiseren en dat is ons gelukt met 4 concerten in 2018. Twee van deze concerten stonden in het teken van het begeleiden van verschillende koren.

Voor 2019 vervolgen we het ingeslagen pad en willen we dit aantal verhogen.

Pieter van den Dolder

Voorzitter

 

I